zaterdag 29 november 2014

temari ballen


Dit is een deel van een Temari patroon.Sterk uitvergroot.Het meeste werk bij Temari is het uitzetten  van een  patroon wat op de mm gelijk moet zijn.Ik heb het geleerd bij Sandra Moek in Drente. Wij waren daar een lang weekend in Pension de Hofstede. Het is heel leuk om te doen.Groetjes Tony6 opmerkingen:

 1. Het zijn hele mooie ballen, ik heb zoiets al eens mogen zien toen ik op je blog rondkeek. Het is volgens mij een enorme klus om te maken? Maar wat zijn eigenlijk 'temari-ballen'? Misschien wil je ons dat eens vertellen?
  Groetjes weer en een fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Marjan. Het is een eeuwenoude techniek uit Japan. Vroeger moesten ze ballen van oude lappen maken en dan borduren. Oorspronkelijk werden ze gemaakt voor baby's en kinderen. Ze deden er dan ook belletjes in. Het betekent geborduurde bal.Groeten Tony

   Verwijderen
 2. Wauw, dat ziet er indrukwekkend (en ingewikkeld) uit, wat mooi zeg. Ik ga wel eens op Youtube kijken of ik een filmpje kan vinden, ik kan me er niks bij voorstellen hoe je dit doet. Groetjes Betty.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een bijzondere techniek met kunstige resultaten. Ik vind het erg mooi. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er schitterend uit - ik ga ook maar even naar youtube....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En ik was daarbij in Drente in Schoonoord. Is erg mooi en plezierig om te doen alleen een mens moet niet zoveel dingen leuk vinden, ik wil wel maar kom er niet meer aan toe. Bij de handwerktentoonstellingen in o.a.de IJsselhal in Zwolle geeft Sandra misschien wel weer een workshop.

  BeantwoordenVerwijderen