maandag 14 februari 2011

Sanatoriumwerk


Ik heb een schoonzus, Joke Postma die maakt prachtige schilderijen.Ze was vorige week jarig en toen heb ik voor haar een doos gemaakt met haar eigen schilderijen erop.Zij heeft daar bovenstaande foto's van gemaakt. Zie ook bij de links.

4 opmerkingen:

 1. Een origineel doosje, en om het aan elkaar te naaien is een betere oplossing dan plakken:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit werk herken ik. Bij mijn moeder die in oktober overleden is stond zo lang ik me herinner zo'n doosje met een haarlok van een overleden zusje in de mooie dingenkast. Wij mochten daar niet aankomen. Ik was een bewonderaar van het doosje,nooit geweten dat dat sanatoriumwerk was. Bij het opruimen van mijn moeders spullen kwam ik het weer tegen, het zag er niet meer uit en hoewel ik er moeite mee had heb ik het toch weggedaan. De haarlok zat er niet meer in. Mijn moeder is heel oud geworden en het is dus wel 60 jaar bewaard geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tony, eigenlijk had ik allang in mijn bed willen liggen, maar ik kwam even kijken wie Tony was die op mijn weblog reageerde.
  Ik ben totaal verrast door wat ik allemaal zie en kom zeker terug. We hebben aardig wat overeenkomsten in interesses. Prachtige blog heb je en zeer interessante onderwerpen met erg mooie foto's. Tot later! Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tony, ooit kocht ik via Marktplaats een prachtige doos die gemaakt is op deze manier, ik heb er toen ook een log over geschreven: http://wittebroodjes.web-log.nl/corrie/2007/07/kitsch.html
  Ik zou dit werk dolgraag zelf eens willen proberen te dopen, bestaat er een boekje waaruit ik dit kan leren?

  BeantwoordenVerwijderen